0% bijtelling

ID-100162629De laagste bijtellingscategorie is de 0% bijtelling. Met deze bijtellingscategorie hoef je geen bijtelling te betalen voor het privégebruik van de leaseauto.

Tot de 0% bijtellingscategorie behoren voornamelijk elektrische auto’s. Door deze regeling te treffen probeert de overheid het gebruik van zuinige en elektrische auto’s te stimuleren.Voor wie is 0% bijtelling?

Om tot de 0% bijtellingscategorie te horen moet je aan strenge eisen voldoen. De regels en voorwaarden van deze bijtellingscategorie wordt ook elk jaar aangepast. Zodra je een auto aanschaft die in de 0% bijtellingscategorie valt, ben je er 60 maanden (5 jaar) zeker van dat deze in de 0% bijtellingscategorie blijft. Hierna loop je het risico dat jouw auto door aangepaste regels in een hogere bijtellingscategorie valt.

Om in de 0% bijtellingscategorie te vallen moet je auto volledig elektrisch aangedreven worden en minder dan 50 gram CO2-uitstoot per kilometer hebben. In dat geval is deze 0% bijtellingscategorie geldig tot 1 januari 2017.

Elektrische auto’s

Als je een zuinige auto hebt, betaal je hier minder tot geen bijtelling voor. De overheid heeft besloten om het gebruik van energiezuinige en elektrische auto’s te stimuleren.

Sinds 1 januari 2014 zijn de regels m.b.t. energiezuinige auto’s weer flink aangescherpt. Heel veel hybride auto’s vallen niet meer onder de 0% bijtellingsregeling. Deze auto’s zijn nu doorgeschoven naar de 7% bijtellingsregeling.

0% bijtelling auto’s

Ben je benieuwd welke auto’s er binnen de 0% bijtellingscategorie vallen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben alle 0% bijtelling auto’s namelijk voor je op een rijtje gezet!

2 gedachten over “0% bijtelling

  1. De bijtelling wordt bepaald aan de hand van de aanschafwaarde van uw auto, het bijtellingspercentage van de betreffende auto en de belastingschaal van uw inkomen. Dus als u nu een leasecontract afsluit voor 5 jaar, betaalt u 5 jaar lang hetzelfde bedrag aan bijtelling per maand.

Een reactie plaatsen