14% bijtelling

Zodra je een auto van de zaak gaat gebruiken voor privé doeleinden, denk hierbij aan op vakantie gaan met de auto, moet je voor dit privégebruik bijtelling betalen.  Dit hoeft pas als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van het model auto en de uitstoot. Op basis van deze informatie en andere financiële informatie wordt de hoogte van de maandelijkse bijtelling berekend.
Vanaf begin 2014 is 7% bijtelling de laagste bijtellingscategorie van Nederland. Door het strenge beleid heeft de overheid bepaald om de 0% bijtellingscategorie af te schaffen. Hierdoor is de 14% bijtelling een van de goedkoopste bijtellingscategorie.

Over het algemeen vallen veel zuinige brandstof auto’s en plugin-hybrides in de 14% bijtellingscategorie. Populaire auto’s uit deze bijtellingscategorie zijn de Toyota Prius, Citroen DS5 Hybrid en de Volvo V60 Plug-in.

Voor wie is 14% bijtelling?

Doordat de overheid bepaald heeft dat de 0% bijtellingscategorie wordt afgeschaft, zijn er veel automodellen doorgeschoven naar de 7% en 14% bijtelling. De 14% bijtelling behoort tot de zuinigere auto’s. Doordat deze auto’s over het algemeen zuiniger zijn dan de overige bijtellingscategorieën, betaal je ook minder bijtelling voor het privégebruik van je leaseauto!

Om in aanmerking te komen met de 14% bijtelling moet je een auto hebben dat maximaal 51 tot 88 gram CO2 per kilometer uitstoten.

14% bijtelling auto’s

Ben je benieuwd welke auto’s er binnen de 14% bijtellingscategorie vallen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben alle 14% bijtelling auto’s namelijk voor je op een rijtje gezet!

1 gedachte over “14% bijtelling

Een reactie plaatsen