20% bijtelling

De 20% bijtelling behoort tot de 3 hoogste bijtellingscategorieën. Het is daarom minder interessant om een leaseauto met 20% bijtelling voor privé doeleinden te gebruiken: je betaald er namelijk veel meer voor dan de voorafgaande bijtellingscategorieën. De hoogte van de bijtelling wordt echter niet alleen bepaald door de procentuele bijtelling van het model auto. Ook spelen financiële gegevens een grote rol tijdens de berekening van de bijtelling. Denk hierbij aan de cataloguswaarde van de auto en de eigen bijdrage per maand.

De overheid scherpt de voorwaarden en regels van elke bijtellingscategorie elk jaar aan. Hierdoor schuiven bepaalde automodellen vaak door naar een hogere bijtellingscategorie omdat ze niet meer aan de eisen en voorwaarden kunnen voldoen van de vorige bijtellingscategorie.
Populaire auto’s binnen de 20% bijtellingscategorie zijn de Volkswagen Golf en Mercedes C-klasse. Tot deze bijtellingscategorie behoren een groot gedeelte van de automodellen die op dit moment worden geproduceerd.

Voor wie is 20% bijtelling?

Als je auto binnen de 20% bijtelling valt, moet jouw auto wederom aan bepaalde strenge eisen en voorwaarden moeten voldoen. Dit zijn eisen en voorwaarden van de overheid die jaarlijks worden aangescherpt om ervoor te zorgen dat autorijders milieubewuster gaan rijden. De meest zuinige auto’s zijn namelijk goedkoper in gebruik en vallen in de laagste bijtellingscategorie waardoor je dus weinig bijtelling hoeft te betalen.

20% bijtelling auto’s

Ben je benieuwd welke auto’s er binnen de 20% bijtellingscategorie vallen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben alle 20% bijtelling auto’s namelijk voor je op een rijtje gezet!

1 gedachte over “20% bijtelling

  1. Dit kan voorkomen als er erg veel prive kilometers worden gereden en maar weinig zakelijke kilometers. Bij het berekenen van het bijtellingspercentage wordt er gekeken naar de cataloguswaarde van de betreffende auto.

Een reactie plaatsen