Bijtelling leaseauto berekenen

Bijtelling leaseauto berekenenEr is pas sprake van bijtelling als je met een leaseauto op jaarbasis meer dan 500km privé rijdt. Over het privégebruik van de auto moet je in dit geval belasting gaan betalen.

Om de bijtelling van je leaseauto te kunnen berekenen heb je een aantal gegevens nodig. Het bijtellingspercentage, de cataloguswaarde van de auto, eigen bijdrage per maand en de belastingschijf spelen een rol bij de berekening van de bijtelling.

Hieronder hebben we alle gegevens op een rijtje gezet met daarbij de uitleg. Zodat je goed begrijpt wat we precies met deze termen bedoelen.
Bijtellingspercentage

Het bijtellingspercentage is afhankelijk van de uitstoot van de auto. De uitstoot wordt gemeten aan de hand van de CO2-uitstoot dat de auto produceert. De overheid bepaald de richtlijnen van de uitstoot en plaatst de auto’s in bijtellingscategorieën. Deze categorieën worden een keer in de vijf jaar bijgewerkt.

> Lees meer

Cataloguswaarde auto

De hoogte van de bijtelling wordt ook bepaald door de cataloguswaarde van de auto. Met de cataloguswaarde van de auto wordt de netto catalogusprijs van de auto inclusief BPM en BTW bedoeld.

> Lees meer

Eigen bijdrage

Betaal je jouw werkgever voor het privégebruik van de leaseauto? Dan is deze zogeheten eigen bijdrage aftrekbaar van de bijtelling van de auto.

> Lees meer
Belastingschijf

De hoogte van je inkomen speelt bij het berekenen van de bijtelling ook een rol. Aan de hand van het percentage van de belastingschijf waar jouw inkomen zich in bevindt kun je de bijtelling van de auto berekenen.

> Lees meer

1 gedachte over “Bijtelling leaseauto berekenen

  1. Mag jij in een auto van de zaak rijden? Houd dan wel rekening met de bijtelling als je de auto ook privé gebruikt. Deze bijtelling dient betaald te worden aan de belastingdienst.

Een reactie plaatsen