7% bijtelling

In 2013 heeft de overheid besloten om per 1 januari 2014 te stoppen met de 0% bijtellingscategorie. De auto’s die voor deze tijd tot de 0% bijtellingscategorie behoorde, zijn opnieuw ingedeeld binnen de 4% en 7% bijtellingscategorie. Tot de 7% bijtellingscategorie behoren voornamelijk hybride auto’s. Dit zijn auto’s met een aangepaste motor die deels elektrisch en deels op de brandstof motor rijden. Hierdoor is de uitstoot minder dan bij de normale auto’s. Hiernaast behoren er ook enkele elektrische auto’s tot de 7% bijtellingscategorie. Denk hierbij aan de Toyota Prius en Opel Ampera.Voor wie is 7% bijtelling?

De voorwaarden en eisen van de overheid m.b.t. de bijtelling worden elk jaar aangescherpt. Hoe minder je auto uitstoot in CO2, hoe lager de bijtelling is dat je maandelijks moet betalen voor het privégebruik van de leaseauto. Als je een auto koopt met 7% bijtelling, ben je 5 jaar lang (60 maanden) verzekerd van de bijtellingscategorie waar je auto in valt. Het is dus niet zo dat je 1 jaar na aanschaf meer bijtelling moet gaan betalen voor het privegebruik van de leaseauto omdat de overheid heeft bepaald dat het model tot een hogere bijtellingscategorie behoort.

Hybride auto’s

Hybride auto’s verbruiken een stuk minder brandstof dan de normale auto’s. Hierdoor is deze auto milieuvriendelijker en goedkoper in de bijtelling. Door een aangepaste motor in deze auto’s rijdt de auto gedeeltelijk op de brandstofmotor en gedeeltelijk op de accu.

Binnen de bebouwde kom is een hybride auto gemiddeld 25 tot maar liefst 55% zuiniger dan de normale auto’s. Een flink verschil dus!

7% bijtelling auto’s

Ben je benieuwd welke auto’s er binnen de 7% bijtellingscategorie vallen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben alle 7% bijtelling auto’s namelijk voor je op een rijtje gezet!