4% bijtelling

De ene laagste bijtellingscategorie in Nederland is de 4% bijtellingscategorie. Binnen deze categorie moet je bijtelling betalen voor het privégebruik van je zakelijke leaseauto.

De laagste bijtellingscategorie is de 0% bijtelling. Met deze bijtellingscategorie hoef je geen bijtelling te betalen voor het privégebruik van de leaseauto.

Tot de 4% bijtellingscategorie vallen elektrische auto’s. Populaire modellen als de BMW i3 en de Tesla Model S vallen binnen deze bijtellingscategorie.Voor wie is 4% bijtelling?

Om in de bijtellingscategorie van de 4% bijtelling te vallen moet je auto 0 gram C02-uitstoot hebben per kilometer. Dit komt er op neer dat je auto helemaal niks mag uitstoten. Dit is een erg strenge eis van de overheid.

4% bijtelling is sinds 1 januari 2014 de laagste bijtellingscategorie van Nederland. Van 0% bijtelling is helaas geen sprake meer.

Zodra je een auto koopt dat (nu nog) binnen de 4% bijtellingscategorie valt, ben je er 5 jaar lang van verzekerd dat je niet meer dan 4% bijtelling gaat betalen. Na deze 5 jaar kan de bijtellingscategorie worden aangescherpt zodat je in een hogere categorie valt waardoor je maandelijks meer moet gaan betalen.

Elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn de toekomst. We hebben voor elektrische auto’s namelijk geen brandstoffen meer nodig om kilometers te kunnen maken met de auto. De auto rijdt namelijk helemaal elektrisch op de opgeladen batterij.

4% bijtelling auto’s

Ben je benieuwd welke auto’s er binnen de 4% bijtellingscategorie vallen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben alle 4% bijtelling auto’s namelijk voor je op een rijtje gezet!

Een reactie plaatsen