Bijtelling

Heb je een auto van de zaak? Dan heb je te maken met bijtelling. Deze bijtelling is een bepaald bedrag wat jouw werkgever bij jouw loon optelt voor het privégebruik van deze auto. De bijtelling is afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto, jouw totale loon en de CO2-uitstoot van de auto.Wat is bijtelling?

Als je een zogeheten auto van de zaak hebt en je rijdt hier meer dan 500 km per jaar privé mee, moet je bijtelling voor dit privégebruik gaan betalen. Deze bijtelling is een bedrag dat door jouw werkgever bij jouw loon wordt opgeteld. Hierover moet belasting worden betaald. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto, de bijtellingscategorie, eigen bijdrage per maand en inkomen van de gebruiker van de leaseauto.

Soorten bijtellingen

Elke auto heeft een andere uitstootgrens. Deze uitstootgrens bepaald in welke bijtellingscategorie een auto valt.

In Nederland hebben wij verschillende bijtellingscategorieën. Deze categorieën drukken de procentuele bijtelling van de leaseauto uit. De percentages liggen tussen de 0% en 35%. Meer informatie over een bepaalde bijtellingscategorie? Klik dan op een van de onderstaande categorieën.

0% 
Meer informatie over de 0% bijtellingscategorie?

> Lees meer

4% 
Meer informatie over de 4% bijtellingscategorie?

> Lees meer

7%
Meer informatie over de 7% bijtellingscategorie?

> Lees meer

14% 
Meer informatie over de 14% bijtellingscategorie?

> Lees meer

20% 
Meer informatie over de 20% bijtellingscategorie?

> Lees meer

25% bijtelling
Meer informatie over de 25% bijtellingscategorie?

> Lees meer

Hoe bereken je de bijtelling?

De hoogte van de bijtelling is van verschillende factoren afhankelijk. Zo spelen de cataloguswaarde van jouw auto, de belastingschijf van jouw inkomen en je eigen bijdrage per maand een grote rol tijdens de berekening van de bijtelling.

Wij hebben een handige calculator ontwikkeld om deze berekening voor jou te doen! Heb je alle gegevens bij de hand? Klik dan op de onderstaande knop.

Bijtelling berekenen

1 gedachte over “Bijtelling

  1. Dit kan voorkomen als er erg veel prive kilometers worden gereden en maar weinig zakelijke kilometers. Bij het berekenen van het bijtellingspercentage wordt er gekeken naar de cataloguswaarde van de betreffende auto.

Een reactie plaatsen